Goede doelen

Ontdek de projecten die we steunen

Eslabonsocial

Vzw “Eslabonsocial” wil als organisatie de schakel zijn tussen haar leden in het Noorden en hun Ecuadoriaanse ’amigos’ en ‘amiguitos’ in het Zuiden. Vanuit de verbondenheid met haar vrienden in Ecuador wil Eslabonsocial de armen meer kansen geven door het ontwikkelen en ondersteunen van projecten.
Eslabonsocial wil dit doen op een pluralistisch wijze, ieder vanuit zijn/haar eigen filosofische overtuiging, op een kleinschalige manier, elk volgens zijn/haar eigen mogelijkheden en met respect voor organische groei, door ontwikkeling van binnenuit en op eigen kracht.Shangrila Home vzw

SHANGRILA HOME vzw is een tehuis voor straatkinderen in Kathmandu, Nepal.
Shangrila Home werd opgericht in 1995 door Inge Bracke en Paul Jacobs. Inge is een Belgische vrouw die samen met haar Nepalese man leefde en werkte in Kathmandu. Ze begon met voedseldistributie voor straatkinderen en zocht al snel naar een veilg en warm onderkomen waar ze konden verblijven. Paul Jacobs zorgde voor de opstart van een fondsenwerving. Dit was het begin van SHANGRILA HOME voor straatkinderen, met als visie het bijdragen tot de rechten van kinderen op bescherming, gezondheidszorg en onderwijs.Sterreweg

Sterreweg is een dagcentrum voor kinderen met een ernstige mentale of meervoudige handicap in New Horizons, Plettenberg Bay. Het is opgericht in 2005. Zij bieden gespecialiseerde zorg en dienen als een voorbeeld voor de hele gemeenschap.
Bij Sterreweg komen de kinderen op de eerste plaats! Hun goed opgeleide zorgverleners en medewerkers zorgen ervoor dat deze kleine sterren de juiste zorg krijgen om te schitteren.
Bij Sterreweg is er plaats voor 45 kinderen met de leeftijd tussen 2 en 18 jaar. In het centrum geven zij persoonlijke verzorging, alsmede educatieve en recreatieve activiteiten. Het doel van het werken met kinderen met speciale behoeften of handicap is om hun functionele vaardigheden te verbeteren, te vergemakkelijken en hun individuele ontwikkeling aan te moedigen.